Begeleid wonen in Friesland

Begeleid wonen in Friesland met Spatieplus

Ben je een jongvolwassene vanaf ongeveer 17 jaar en bevind jij je momenteel in een moeilijke thuissituatie, waardoor je niet bij je ouders/verzorgers kunt wonen? Bij SpatiePlus, een begeleid wonen initiatief in Friesland, bieden we de benodigde ondersteuning. We creëren een warme en gezellige woongroep waar je kunt verblijven en werken aan je persoonlijke groei totdat de situatie verbetert. Onze begeleiders staan 24/7 voor je klaar. Bij ons hoef je je niet te vervelen, want je kunt je blijven bezighouden met sporten, hobby’s en school. Daarnaast werken we samen aan jouw zelfontwikkeling, organiseren we gezamenlijke activiteiten en helpen we je met het aanleren van vaardigheden die essentieel zijn in het dagelijks leven, zoals koken, boodschappen doen en sporten.

begeleid wonen

Welke woonvoorzieningen bieden wij bij begeleid wonen?

Binnen onze begeleid wonen faciliteit, SpatiePlus in Friesland, hebben we een kleinschalige woonvoorziening waar je beschikt over een eigen kamer met gedeelde badkamer en toilet. Daarnaast is er een gezamenlijke woonruimte en keuken, waar we gezamenlijk koken en leuke groepsactiviteiten organiseren. Samen met je persoonlijke begeleider werk je aan je toekomst en volg je een begeleidingsplan. Onze lifestyle coach begeleidt je bij het sporten en leert je heerlijke gerechten bereiden. Daarnaast biedt de woonvoorziening van SpatiePlus een sportveldje en moestuin, waar je nieuwe hobby’s kunt ontdekken of voortzetten.

Dit is waarom je voor ons kiest

Begeleiding op maat
Persoonlijke en betrokken aanpak
Gespecialiseerde begeleiders
Kleinschalig en lokaal
24/7 begeleiding
Korte lijnen

De werkwijze van SpatiePlus Friesland

Na een kennismakingsgesprek en het in kaart brengen van jouw hulpvraag, beoordelen we gezamenlijk of SpatiePlus de juiste plek voor jou is. Gedurende het traject krijg je ondersteuning van je eigen persoonlijke begeleider. 

Begeleid en beschermd wonen voor 18+

Bij SpatiePlus bieden we niet alleen beschermd wonen voor jongeren, maar ook voor (jong)volwassenen vanaf 18 jaar die niet of onvoldoende in staat zijn om zelfstandig te wonen. Onze woonvoorziening biedt 24/7 begeleiding, waarbij we samenwerken aan het streven naar een onafhankelijke toekomst. In onze faciliteit krijg je een eigen studio met een eigen badkamer en keuken. Dagelijks staan er activiteiten en leermomenten op de planning, en je wordt begeleid door onze lifestyle coach. Samen met je persoonlijke begeleider werk je aan het opbouwen van een zelfstandige en gezondere toekomst.

Beschermd wonen WMO 18+