Begeleiding naar een zelfstandig bestaan

Wat wij bieden
Beschermd wonen jongeren

Beschermd wonen voor jongeren bij SpatiePlus

Bij SpatiePlus bieden wij hulp aan jongeren vanaf 17 jaar, die tijdelijk door een moeilijke thuissituatie niet meer bij hun ouders/verzorgers kunnen wonen. Bij ons verblijf je op een warme en fijne woonlocatie met 24/7 begeleiding én werk je aan je ontwikkelingen tot het weer beter gaat. Eén ding is zeker, voor verveling heb je bij ons geen tijd. Je kunt gewoon je sporten, hobby’s en school onderhouden. Daarnaast werken we samen aan zelfontwikkeling, organiseren we (gezamenlijke) activiteiten en werk je aan competenties uit het alledaagse leven, zoals; koken, boodschappen doen of sporten.

Word je (bijna) 18 jaar? Dan hoef je je geen zorgen te maken over het vervolg. Als je in aanmerking komt voor Beschermd Wonen 18+, dan kan je jouw traject bij SpatiePlus gewoon voortzetten.

Als je jouw doelen grotendeels hebt behaald en het tijd is voor een volgende, nog meer zelfstandige stap, biedt SpatiePlus ook ambulante ondersteuning aan.

Werkwijze

Na de kennismaking en het in kaart brengen van jouw hulpvraag kijken we samen of SpatiePlus de juiste plek voor jou is. Bij ons krijg je in het traject ondersteuning van je eigen, persoonlijke begeleider. We werken samen naar het aanleren van bepaalde (sociale) vaardigheden, zoeken naar een geschikte opleiding, werk of vrijetijdsbesteding én ondersteunen je bij het opbouwen van een zelfstandig bestaan. 

De woonvoorziening

Wij hebben een kleinschalige woonvoorziening, waar je je eigen kamer krijgt met een badkamer en toilet die je deelt met andere mensen. Daarnaast hebben we ook een gezamenlijke woonruimte en keuken, hier koken we met z’n allen en doen we gezellige groepsactiviteiten. Samen werk je met je persoonlijke begeleider aan je toekomst en ga je aan de slag met je begeleidingsplan. Onze lifestyle coach gaat met je sporten en leert je heerlijke gerechten koken. Bij de woonvoorziening van SpatiePlus is een sportveldje en moestuin aanwezig, waar je nieuwe hobby’s kunt ontdekken of voortzetten.

Direct een kennismakingsgesprek aanvragen

Interesse in onze hulp? Meld je aan voor een persoonlijk kennismakingsgesprek, waarbij we kijken of SpatiePlus de juiste plek voor jou is. Als iedereen positief is na dit gesprek, plannen we een intakegesprek in.

Veelgestelde vragen

Je kunt o.a. aangemeld worden bij SpatiePlus door medewerkers van de gemeenten, mentoren en/of gezinsvoogden. Zonder een verwijzer kan je niet zo maar een kennismaking inplannen. Informatie aanvragen kan altijd.

Wij bieden hulp aan (jong)volwassenen met psychosociale problematiek. Dit betekent dat er sprake is van problemen op meerdere levensgebieden, zoals: huisvesting, psychisch functioneren, de thuissituatie, justitie, financiën, persoonlijke verzorging.

Afhankelijk van welk traject je volgt, heb je een gedeelde of een eigen badkamer. Je hebt altijd een privé slaapkamer.

Ja, wij streven naar een zo normaal mogelijke dagelijkse en zelfstandige structuur. Hierbij hoort o.a. werk en/of school.

Ja, doorgaans wel.

Dit is afhankelijk van welk traject je volgt. De bewoners eten meestal mee met de groep, tenzij je de zelfstandigheidstraining volgt.

Nee, dit is niet toegestaan.