Een eigen plek en toewerken naar zelfstandig wonen

Wat wij bieden
Beschermd wonen

Wonen bij SpatiePlus

Bij SpatiePlus bieden we beschermd wonen met 24/7 begeleiding, voor (jong)volwassenen vanaf 18 jaar die niet of onvoldoende in staat zijn om zelfstandig te wonen. (Jong)volwassenen komen vanwege verschillende redenen bij ons terecht, waarna we samen toewerken naar een onafhankelijke toekomst. Je krijgt bij ons een eigen studio met badkamer en keuken, er staan dagelijks activiteiten en leermomenten op de planning en je gaat aan de slag met onze lifestyle coach. Samen met je begeleider werk je aan een zelfstandige en gezondere toekomst.

Als je jouw doelen grotendeels hebt behaald en het tijd is voor een volgende, nog meer zelfstandige stap, biedt SpatiePlus ook ambulante ondersteuning aan.

Werkwijze

Na een positieve kennismaking wordt een intakegesprek gepland. In het intakegesprek brengen we jouw hulpvraag in kaart. Tijdens dit gesprek bespreken we relevante zaken over jouw thuissituatie, woonomstandigheden, aanwezige problematiek en welke doelen je graag wilt behalen. Samen stellen we bij het begin van jouw zorgtraject een begeleidingsplan met jouw leerdoelen op. De leerdoelen zijn gekoppeld aan de verschillende leefgebieden van de Zelfredzaamheidsmatrix. In het begeleidingsproces vinden we de samenwerking tussen de cliënt en begeleider essentieel. Daarom staat je eigen motivatie, het eigen kunnen én het eigen sociale netwerk van jou centraal. In dit traject houden wij naasten en verwijzende instanties altijd betrokken in het proces.

De woonvoorziening

Op onze beschermd wonen locaties, wonen (jong)volwassenen met verschillende hulpvragen in een eigen zelfstandige studio. Je leert hier zelfstandig wonen en krijgt ondersteuning waar nodig. Zelf of gezamenlijk boodschappen doen, schoonmaken, koken, wassen of winkelen komen allemaal aan bod. Je leert bij ons samenwerken, competenties te behalen én activiteiten te ondernemen in de alledaagse samenleving.

Veelgestelde vragen

Je kunt o.a. aangemeld worden bij SpatiePlus door medewerkers van de gemeenten, mentoren en/of gezinsvoogden. Zonder een verwijzer kan je niet zo maar een kennismaking inplannen. Informatie aanvragen kan altijd.

Wij bieden hulp aan (jong)volwassenen met psychosociale problematiek. Dit betekent dat er sprake is van problemen op meerdere levensgebieden, zoals: huisvesting, psychisch functioneren, de thuissituatie, justitie, financiën, persoonlijke verzorging.

Afhankelijk van welk traject je volgt, heb je een gedeelde of een eigen badkamer. Je hebt altijd een privé slaapkamer.

Ja, wij streven naar een zo normaal mogelijke dagelijkse en zelfstandige structuur. Hierbij hoort o.a. werk en/of school.

Ja, doorgaans wel.

Dit is afhankelijk van welk traject je volgt. De bewoners eten meestal mee met de groep, tenzij je de zelfstandigheidstraining volgt.

Nee, dit is niet toegestaan.

Direct een kennismakingsgesprek aanvragen

Interesse in beschermd wonen? Meld je aan voor een persoonlijk kennismakingsgesprek, waarbij we kijken of SpatiePlus de juiste plek voor jou is.