Begeleiding op maat bij jou thuis

Ambulante hulpverlening

Ambulante hulpverlening bij SpatiePlus

Heb je jouw leerdoelen bij SpatiePlus grotendeels behaald? Dan is het tijd om op jezelf te gaan wonen. Ook dan kunnen we je begeleiden om jouw behaalde doelen vast te houden. SpatiePlus biedt dan ambulante ondersteuning aan. Wij komen op afspraak een vast aantal uren in de week of maand bij jou langs om je de laatste ondersteuning te bieden in jouw eigen thuissituatie, op school of elders.

jeugdzorg spatieplus

Werkwijze

Ambulante ondersteuning betekent eigenlijk ‘begeleiding aan huis’. De ambulante ondersteuning die wij aanbieden wordt ingezet als nazorg van een ander zorgtraject vanuit SpatiePlus. Je bent al bekend bij SpatiePlus, dus je krijgt doorgaans te maken met dezelfde persoonlijk begeleider waar je in je voorgaande traject mee hebt samengewerkt. Samen kijken we welke doelen aansluiten bij jouw hulpvraag en stellen deze waar nodig bij. Tussentijds evalueren we om te bespreken hoe de aanpak werkt en hoe er in het dagelijks leven nog verbeteringen aangebracht kunnen worden. We werken toe naar een leven zonder ondersteuning van SpatiePlus!

Veelgestelde vragen

Je kunt o.a. aangemeld worden bij SpatiePlus door medewerkers van de gemeenten, mentoren en/of gezinsvoogden. Zonder een verwijzer kan je niet zo maar een kennismaking inplannen. Informatie aanvragen kan altijd.

Wij bieden hulp aan (jong)volwassenen met psychosociale problematiek. Dit betekent dat er sprake is van problemen op meerdere levensgebieden, zoals: huisvesting, psychisch functioneren, de thuissituatie, justitie, financiën, persoonlijke verzorging.

Afhankelijk van welk traject je volgt, heb je een gedeelde of een eigen badkamer. Je hebt altijd een privé slaapkamer.

Ja, wij streven naar een zo normaal mogelijke dagelijkse en zelfstandige structuur. Hierbij hoort o.a. werk en/of school.

Ja, doorgaans wel.

Dit is afhankelijk van welk traject je volgt. De bewoners eten meestal mee met de groep, tenzij je de zelfstandigheidstraining volgt.

Nee, dit is niet toegestaan.

Direct een kennismakingsgesprek aanvragen

Interesse in begeleiding van SpatiePlus voor jezelf of een ander? Meld je aan voor een persoonlijk kennismakingsgesprek, waarbij we kijken of SpatiePlus de juiste plek voor jou is.