Het team dat blijft leren

Wat wij bieden

Het team dat blijft leren

Geen werkdag bij SpatiePlus is hetzelfde. Dat is natuurlijk ook niet zo gek, gezien ons werk letterlijk mensenwerk is. We werken met een doelgroep en een omgeving die continu in beweging zijn. Onze persoonlijk begeleiders bevinden zich dagelijks in het leven van onze cliënten. Voor hen én dus voor ons als organisatie is het van groot belang om te weten wat er speelt en wat trends zijn binnen onze doelgroep.

Met andere woorden… het up to date hebben en houden van de kennis van ons team is super belangrijk!

 

Hoe werken wij hier binnen SpatiePlus aan?

 

Naast dat wij veel leren van onze eigen cliënten, hebben wij nog een aantal extraatjes die bijdragen aan de kennisontwikkeling van ons team.

Zo werken we binnen SpatiePlus onder andere met een zogenaamde methodiekenkalender. Elke maand staat er een onderwerp centraal. Onderwerpen die gerelateerd zijn aan ontwikkelingen, trends in de zorg en/of specifieke begeleiding. Een begeleider werkt dit samen uit met onze gedragswetenschapper, waarna dit in een bijeenkomst met het hele team wordt behandeld.

Naast het werken met onze methodiekenkalender, worden er eens in de zoveel tijd bijeenkomsten georganiseerd met netwerkpartners. Zij geven dan een voorlichting over hun specialisatie aan ons team. Denk hierbij aan o.a. de verslavingszorg en ontwikkelingen, het werken met cliënten met psychoses en/of jobcoaching.

We leren op deze manier onze samenwerkingspartners nog beter kennen en het is voor ons als team super leerzaam. Onder het motto  “never stop learning, because life never stops teaching” blijven wij hier als organisatie dan ook graag in investeren!