Verbouwen voor Zelfstandigheidstraining

Wat wij bieden

Verbouwen voor Zelfstandigheidstraining

We hebben het al eerder benoemd, maar we zijn hier uiteraard trots op: SpatiePlus is sinds augustus 2023 officieel gegund voor ‘Wonen in Friesland’! Dit betekent dat wij vanaf 1 januari 2024 gewoon doorgaan met wat wij nu doen, namelijk jongeren vanaf 17 jaar begeleiden naar een (zo) zelfstandig (mogelijk) leven.

Je leest het goed. Vanaf 17 jaar. Sinds 2023 hebben wij besloten om ons volledig te richten op jongeren en (jong)volwassenen vanaf 17 jaar. Dit doen we met het programma ‘zelfstandigheidstraining’ en natuurlijk via Beschermd Wonen WMO.

Wat houdt zelfstandigheidstraining bij SpatiePlus in?

Zelfstandigheidstraining houdt in dat de bewoner op een woonlocatie van SpatiePlus komt wonen waar 24/7 begeleiding beschikbaar is. Samen met begeleiding wordt er aan doelen op verschillende leefgebieden gewerkt. Denk hierbij aan het zelfstandig kunnen onderhouden van een woonruimte, het volgen van een opleiding en/of het hebben en houden van werk, tot aan in alle drukte in staat kunnen zijn om je mentaal ook goed te blijven voelen. Het uiteindelijke hoofddoel is altijd zelfstandig kunnen wonen.

Weet je wat ook nog eens heel prettig is? Als een bewoner 18 jaar wordt en er nog niet aan toe is om op zichzelf te gaan wonen, dan kan de bewoner binnen SpatiePlus zonder te veel gedoe gewoon doorstromen naar Beschermd Wonen 18+. Met de 18de verjaardag komen er al genoeg veranderingen en nieuwe verantwoordelijkheden om de hoek kijken, dus dan scheelt dit weer een beetje.

Wil je nog meer lezen over zelfstandigheidstraining bij SpatiePlus? Klik dan even hier.

 

Verbouwing

 

Een aanpassing in aanbod betekent ook een aanpassing op onze locatie de Baalder! Op LinkedIn hebben we hier al een ieniemienie beetje van laten zien. Momenteel zijn we namelijk druk bezig met verbouwen. Nog even en dan hebben we vier nieuwe studio’s klaar die perfect passen bij het aanbod zelfstandigheidstraining.

Nieuwsgierig geworden naar het resultaat? Houd onze website en LinkedIn in de gaten, want als het af is zullen we dit gelijk delen!