Wonen volgens WMO

Night of the Koemarkt

Beschermd & begeleid wonen voor jongvolwassenen in Friesland

Bij SpatiePlus bieden we beschermd en begeleid wonen voor jongvolwassenen. Wij doen dit volgens de WMO. Onze woonvoorziening is speciaal ontworpen om jongvolwassenen met een beperking of psychische problemen te ondersteunen, zodat zij zelfstandig kunnen wonen en actief kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Wat is WMO?

WMO staat voor Wet maatschappelijke ondersteuning. Binnen de WMO valt ook het beschermd & begeleid  wonen. Dit houdt in dat mensen met extra ondersteuning behoefte, zoals hulp bij dagelijkse activiteiten, sociale contacten, werk of gezondheid, kunnen rekenen op begeleiding en huisvesting die past bij hun behoeften. Het doel is om zelfredzaamheid te bevorderen en de participatie in de maatschappij te vergroten.

Wat is onze werkwijze?

Bij SpatiePlus in Friesland hanteren we een persoonlijke  aanpak. Onze ervaren begeleiders werken nauw samen met jongvolwassenen om hen te ondersteunen bij het opbouwen van een zelfstandig bestaan. We bieden verschillende vormen van huisvesting, zoals individuele appartementen en groepswoningen, afgestemd op de behoeften van elke persoon. Onze begeleiding omvat regelmatige gesprekken, praktische hulp, het aanleren van vaardigheden en psychosociale ondersteuning.

WMO wonen

Professionele hulp door ervaren begeleiders

Bij ons kun  je rekenen op professionele hulp van ervaren begeleiders. Onze begeleiders zijn goed opgeleid en hebben ruime ervaring in het bieden van maatschappelijke ondersteuning. Ze zijn deskundig in het plannen van activiteiten, omgaan met geld, onderhouden van sociale contacten en andere dagelijkse uitdagingen. We streven ernaar om een veilige omgeving te creëren waarin jongvolwassenen zich kunnen ontwikkelen en groeien.

Maak kennis met Spatieplus

Bij SpatiePlus heten we je graag welkom om kennis te maken met onze woonvoorziening in Friesland. We begrijpen dat elke persoon uniek is, daarom bieden we maatwerkoplossingen die passen bij jouw specifieke behoeften en doelen. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe SpatiePlus jou kan ondersteunen bij beschermd en begeleid wonen.