Youri 5 jaar in dienst!

Wat wij bieden

Youri 5 jaar in dienst!

Onze Youri is deze maand alweer 5 jaar in dienst. Ter ere van dit jubileum hebben wij hem natuurlijk het hemd van zijn lijf gevraagd, want zeg nou zelf: wanneer krijgen we een betere kans om Youri ongegeneerd vragen te stellen over hemzelf én zijn route naar en binnen SpatiePlus? Lees mee!

 

Het pad naar SpatiePlus

Van de jongensdroom om later een uniformberoep uit te oefenen – “het liefst ambulancebroeder” – naar zijn eerste bijbaan als 15 jarige puber in de snackbar, kwam Youri uiteindelijk in december 2018 bij SpatiePlus terecht. En hier zit hij nog steeds! Hoewel de dienstverlenende richting erin is gebleven, is het een beetje anders gelopen dan hoe hij het vroeger voor zich zag. Hoe is Youri het Social Work ingerold?

Tijdens mijn CIOS opleiding, heb ik een profiel gevolgd wat focuste op sporten met mensen met een beperking, lichamelijk dan wel geestelijk. Hierin heb ik mijn stages gevolgd en ik merkte dat ik het erg leuk vond om met deze doelgroep te werken. Ik voelde dat ik nog niet was uitgeleerd en besloot om de opleiding Social Work, toen nog Sociaal Pedagogische Hulpverlening, in Groningen te gaan volgen.”

Zo geschiedde, als een luxestudent, dat wel. Hij bleef lekker thuis wonen en had inmiddels zijn eigen autootje, waarmee hij elke dag naar Heerenveen reed om daar de bus te pakken. Inmiddels hoeft hij geen bus meer te pakken en rijdt hij in zijn nieuwe zelfbenoemde blitsmobiel richting Heerenveen naar SpatiePlus.

 

Van een verstopte riolering naar nieuwe uitdagingen…

 

Na ervaring te hebben opgedaan als flexkracht woonbegeleider bij verschillende organisaties, kwam per toeval de vacature van SpatiePlus op zijn pad. “Vooral de kleinschaligheid en persoonlijke benadering trokken mij”. Hij zal zijn eerste inwerkweekend in ieder geval nooit meer vergeten. De avond voor zijn eerste werkdag was zijn eerste personeelsfeestje, gevolgd door een werkweekend waarin ‘wat verstoppingen in de riolering’ op zijn zachtst gezegd voor enerverende werkzaamheden hebben gezorgd.

Het heeft hem gelukkig niet afgeschrikt en we zijn alweer vijf jaar verder. Wat maakt dat Youri nog steeds met plezier bij SpatiePlus werkt?

Ik heb mij de afgelopen jaren enorm kunnen ontwikkelen als persoonlijk begeleider. Waar ik in het begin nog zoekende was naar mijn positie, ben ik binnen SpatiePlus een persoonlijk begeleider geworden die steeds meer vanuit het eigen gevoel en alle opgedane kennis kan werken. Daarnaast heb ik er taken bij gekregen zoals het houden van de regie over aanmeldingen en intakes die binnenkomen. De combinatie van werkzaamheden en de waardering die ik krijg vanuit zowel cliënt als organisatieniveau, maken mijn baan uitdagend en leuk.”

Uniek is wat Youri SpatiePlus noemt. “Er is ruimte om je als professional continu te ontwikkelen. We zijn geen nummertjes en als organisatie zijn we steeds bezig met de volgende stap: hoe kunnen we nog beter worden? Daarnaast zijn de personeelsfeestjes zeker ook een groot pluspunt.”

 

Youri de Social Worker

 

Wat Youri als persoonlijk begeleider en social worker vooral wil meegeven, is het kunnen helpen en motiveren van anderen om zich verder te ontwikkelen. Om bij te dragen aan het verbeteren van iemands vaardigheden met als uiteindelijke doel iemand zelfredzamer te laten worden. Zijn begeleidingsstijl staat vooral in het teken van ‘naast de cliënt staan’, waar ruimte is voor humor maar waar het ook serieus is als dat moet. “Social Work is voor mij belangrijk omdat het mensen activeert tot ontwikkeling. Het laat mensen hun verhaal doen en het blijkt dat mensen hierdoor ook beter in hun vel zitten. Door te ventileren en door dingen te delen.”

Een mooi carrière pad dus. Youri is er zeker nog niet klaar mee. “Mijn taken als persoonlijk begeleider en vooral de neventaken daarnaast, zijn nog uitdagend genoeg om mij daarin verder te kunnen ontwikkelen. Daarnaast heb ik recentelijk een talentenanalyse mogen doen. Dit geeft mij weer nieuwe kansen en mogelijkheden binnen SpatiePlus!

 

 

Inside info


Naast het werk, is Youri natuurlijk ook nog Youri. Interesse in wat meer persoonlijke feitjes? Lees verder!

Leeftijd 33 jaar
Relatiestatus Samenwonend
Kinderen 2 kinderen, een zoon (7) en dochter (1,5)
Hobby’s Sporten, activiteiten met vrienden/vriendin/gezin
Beschrijf jezelf in 3 woorden Spontaan, zelfverzekerd, kritisch
Lievelingseten Rijst, kip, groenten en een goede woksaus
Eten dat ik niet lust Zuurkool
Waar mag je me ’s nachts voor wakker maken? Een goed bord eten, het liefst mijn lievelingsmaal (tip voor bewoners)
Lievelingsfilm Band of Brothers
Favoriete Disney film Beauty & the Beast
Favoriete muziek Afro-House
Als je voor één dag van leven mocht ruilen met een collega, wie zou dat worden? Frank