Leslie: van Ervaring naar Expertise

Wat wij bieden

Leslie: van Ervaring naar Expertise

Sinds mei is Leslie een van de nieuwste aanwinsten in het team van SpatiePlus, en voor velen is ze geen onbekende. Met haar persoonlijke ervaring en doorzettingsvermogen brengt ze een frisse wind in onze organisatie. Lees mee en leer ons nieuwe teamlid beter kennen!

 

Van ervaring naar expertise

Sinds 2023 is Leslie haar carrière in het sociaal werk begonnen. Ooit droomde ze van een carrière als politieagente, maar ze heeft haar pad iets anders bewandeld. Haar eigen ervaringen met hulpverlening hebben haar naar dit vak geleid en ze begrijpt  precies wat bewoners kunnen doormaken.

Mijn ervaring met hulpverlening heeft me gevormd. Ik weet hoe het is om beschermd te wonen, hoe het is om op iemand terug te moeten vallen, en hoe moeilijk het kan zijn om je aan regels te houden die niet altijd vanzelfsprekend zijn. Deze ervaring wil ik nu gebruiken om andere jongeren te helpen. Leslie begrijpt de uitdagingen en weet hoe je daar sterker uit kunt komen. Haar persoonlijke ervaring stelt haar in staat om empathie en inzicht te bieden die van enorme waarde zijn voor de jongeren die ze begeleidt bij SpatiePlus.

Concurrentie voor onze lifestyle coach?

Daarnaast brengt Leslie nog meer – letterlijk – naar de tafel: zelfgemaakte gerechten! Ze houdt ervan om nieuwe recepten uit te proberen en haar favoriete keuken is Italiaans. “Van pasta carbonara tot risotto, alles wat ik zelf maak, vind ik lekker.” Dus Paul, watch your back…

 

Leslie de Social Worker

In haar rol als begeleider is Leslie direct en praktisch: “Aanpakken, niet zeuren en doorgaan”. Tegelijkertijd zorgt ze voor persoonlijke aandacht en quality time met cliënten. “Het gaat om de balans tussen aanpakken en echte aandacht geven”. Een uitdaging gaat ze ook niet uit de weg, ook al kan het werk soms pittig zijn. “Het moeilijkste voor mij is accepteren dat ik niet altijd alles kan begrijpen of oplossen, maar dat hoort erbij. Het maakt het werk juist interessant.

Haar missie is duidelijk: jongeren helpen om weer een stabiel leven op te bouwen. “Ik wil een luisterend oor bieden en ze het gevoel geven dat ze op iemand kunnen bouwen, vooral wanneer er even niemand anders is.”

 

What’s next?

Haar carrière in het sociaal werk is nog vers, maar Leslie zit niet stil. “Ik sta nog aan het begin van mijn carrière en wil me verder ontwikkelen als persoonlijk begeleider. Ik ben trots op wat ik tot nu toe heb bereikt, maar weet ook dat er nog veel meer mogelijkheden voor mij zijn”. Vanaf oktober start Leslie ook met de opleiding Maatschappelijke Zorg – Specifieke Doelgroepen, waarmee ze haar kennis en vaardigheden verder wil verdiepen.

Met de positieve energie en passie die Leslie meebrengt, is Leslie een waardevolle aanvulling op ons team. We zijn trots dat we haar als collega hebben en kijken ernaar uit om samen met haar verder te groeien!

 

Weetjes over Leslie

 

Leeftijd 28 jaar
Relatiestatus Relatie
Hobby’s  Koken
Lievelingsmuziek Franse pop en rap
Guilty pleasure lied Dragostea din tei van O-zone
Iets op mijn bucketlist Het noorderlicht in Lapland zien
Eten dat ik niet lust Draadjesvlees, zuurkool, rode kool
Waar mag je me ’s nachts voor wakker maken? Ik ben een makkelijke slaper, dus als je me nodig hebt mag je me wakker maken. Een bord goed eten daarbij is altijd welkom!
Lievelingsfilm Pirates of the Caribbean en Harry Potter
Favoriete Disney film Belle en het beest
Iets wat bijna niemand over mij weet… Ik kan goed voetballen
Als je voor één dag van leven mocht ruilen met een collega, wie zou dat worden? Mischa