SpatiePlus hoofdkwartier 2.0.

Wat wij bieden

SpatiePlus hoofdkwartier 2.0.

Inmiddels is het alweer bijna 2 jaar geleden dat onze voormalig manager zorg Nikki haar laatste dienst in die functie bij SpatiePlus heeft gedraaid. Vanaf oktober 2022 koos ze ervoor om rond te gaan reizen, waar je in dit artikel nog iets meer over kunt terug lezen. Samen hebben we het werken op afstand in een nieuw jasje gegoten met een SpatiePlus hoofdkwartier 2.0 in Zuidoost-Azië…

 

De eerste reis

“Na mijn laatste dienst heb ik drie maanden rondgereisd door Maleisië en Indonesië. In Indonesië heb ik een maand vrijwilligerswerk gedaan bij een soort gezinshuis. Een ervaring op zich! Na deze drie maanden ben ik weer een paar maanden teruggekomen naar Nederland.”

 

Eenmaal terug in Nederland wist Nikki al snel dat ze nog niet klaar was met haar nomadenleven. Ze pakte haar werkzaamheden op locatie bij SpatiePlus weer even op, terwijl ze in de tussentijd haar volgende stap aan het voorbereiden was. Drie maanden bleken niet genoeg. Ik was nog niet klaar met het reizen en wilde vooral ervaren hoe het zou zijn om voor een nog langere periode ergens anders in de wereld te verblijven. Ik koos er daarom voor om afwisselend tussen Nederland en Kuala Lumpur te pendelen. Uiteraard met tussendoor nog heel wat andere mooie reizen in onder andere ook Zuid-Azië.”

 

Werken op afstand in een nieuw jasje

Maar wat betekent dit dan voor haar werkzaamheden voor SpatiePlus? “Ik heb vanuit SpatiePlus de kans gekregen om een deel van de werkzaamheden die ik voorheen deed, op afstand te kunnen blijven doen in de nieuwe functie van kwaliteitsmedewerker. Het gaat hier dan ook voornamelijk om werkzaamheden waarvoor ik niet altijd aanwezig hoef te zijn op de locaties. Denk aan het onderhouden van het kwaliteitsmanagementsysteem en de implementatie van het nieuwe ECD-systeem.”

 

Samenwerken op afstand – met een goede internetverbinding – is zelfs voor een kleinschalige zorgaanbieder uit Friesland mogelijk! De mogelijkheden zijn in ieder geval oneindig als we maar met elkaar meedenken, proberen en weer leren. Destijds vond ik het moeilijk om het warme nest van SpatiePlus te verlaten. Ik gooide mezelf in het diepe, niet wetende hoe uiteindelijk dit warme nest nog steeds daar is. Alleen nu iets vaker op een afstandje. De mogelijkheid om het werken op locatie af te wisselen met het kunnen werken vanuit het buitenland is een droom die is uitgekomen.”

 

En hoewel we dus niet officieel een hoofdkwartier in het buitenland hebben, ziet Nikki daar wel potentie in: Wat niet is kan nog komen, groot blijven dromen!