Wonen onder begeleiding

Beschermd wonen jongeren

Wonen met begeleiding

Wonen met begeleiding is een ondersteunende woonvorm die bij Spatieplus wordt geboden. Het is een aanpak waarbij we ervoor zorgen dat mensen de juiste begeleiding ontvangen om zelfstandig te kunnen wonen. We begrijpen dat iedere persoon unieke behoeften heeft, daarom bieden we maatwerkoplossingen die aansluiten bij jouw individuele situatie. Of je nu behoefte hebt aan individuele begeleiding in een eigen woning of de voorkeur geeft aan een groepswoning, wij streven ernaar om een veilige en ondersteunende omgeving te creëren waarin je kunt gedijen en je eigen leven kunt opbouwen.

wonen onder begeleiding

Beschermd wonen volgens WMO

Het wonen met begeleiding bij Spatieplus Friesland valt onder de noemer ‘beschermd wonen’ volgens de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Deze vorm van ondersteuning is gericht op het bieden van een veilige en beschermde woonomgeving. Het doel van beschermd wonen is om individuen te helpen bij het vergroten van hun zelfredzaamheid, het ontwikkelen van vaardigheden en het bevorderen van hun participatie in de samenleving.

Voor wie is wonen met begeleiding?

Wonen met begeleiding is bedoeld voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben en specifieke uitdagingen ervaren, zoals jongvolwassen met een stoornis in het autistisch spectrum of met een  moeilijke thuissituatie. We begrijpen dat het leven met dergelijke omstandigheden extra complexiteit met zich meebrengt en dat individuen vaak behoefte hebben aan begeleiding en structuur om succesvol zelfstandig te kunnen wonen. Bij Spatieplus bieden we gespecialiseerde begeleiding en een ondersteunende omgeving waarin we samenwerken aan het bevorderen van zelfstandigheid, het aanleren van vaardigheden en het creëren van kansen voor persoonlijke groei.

Onze werkwijze bij beschermd en begeleid wonen

Beschermd en begeleid wonen bij SpatiePlus is gericht op het bieden van een persoonlijke en betrokken aanpak voor (jong)volwassenen. Als kleinschalige zorgaanbieder staan wij klaar om iedereen op unieke wijze te begeleiden en ondersteunen. Met onze woonvorm streven we naar het bevorderen van zelfstandigheid door begeleiding op maat, een vaste structuur en gezamenlijke activiteiten. Onze ISO 9001-certificering garandeert kwaliteit en onze persoonlijke benadering zorgt ervoor dat we als vertrouwenspersoon fungeren en cliënten bekrachtigen in hun kunnen. We werken nauw samen met overheidsinstanties en andere hulpverleners om de beste zorg te bieden.

Maak kennis met onze professionals

Vraag een kennismakingsgesprek aan.

Kennismakingsgesprek aanvragen