Back in shape met Paul

Wat wij bieden

Back in shape met Paul

We zitten alweer een maand in het nieuwe jaar. Voor velen de maand om te starten met goede voornemens. Een vaak gehoorde is back in shape komen. Voor onze bewoners moet dat geen enkel probleem worden met behulp van onze eigen lifestylecoach Paul die voor hen klaarstaat!

 

Sport

Zoals we in een eerder artikel beschreven, is naast ‘gesprekken voeren’ met bewoners nog zo veel meer belangrijk in de begeleiding. Naast creatieve activiteiten doen we dat bij SpatiePlus met actieve activiteiten. Sporten! Dit wordt één-op-één en in groepsverband gegeven.

Inmiddels wordt door Paul al zo’n twee jaar begeleide fitness aan de bewoners gegeven. We kunnen stellen dat dit een doorslaand succes is. Het trainen met de lifestylecoach zorgt voor de bewoners naast een fitter bestaan ook voor meer zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen op verschillende andere leefgebieden.

Deze maand is er voor de eerste keer een mini-seminar georganiseerd over voeding in relatie tot fitness. Hier zijn maar liefst zeven bewoners op komen dagen en het was erg leuk om te zien hoe enthousiast en positief iedereen was.

 

Voeding

Naast sport, is voeding ook een heel belangrijk onderwerp bij SpatiePlus. Voeding heeft namelijk een erg belangrijke bijdrage in een gezonde levensstijl. Met de juiste voeding kan insulineresistentie voorkomen worden. Ook heeft voeding invloed op hormonale veranderingen (serotonine, noradrenaline  en dopamine), wat weer van invloed kan zijn op bijvoorbeeld het verminderen of voorkomen van depressies.

Binnen SpatiePlus zijn de kooksessies met de lifestylecoach dan ook net zo belangrijk als het sporten. Er wordt zoveel mogelijk gekookt met onbewerkt voedsel. Dat betekent dat we nauwelijks koken uit zakjes en pakjes, zelf verse groentes snijden én dat er altijd vers fruit voor alle bewoners beschikbaar is. Uiteraard wordt hier ook aandacht besteedt aan het betaalbaar houden van de boodschappen. Zo leren bewoners uiteindelijk om een gezonde en betaalbare maaltijd op tafel te zetten.

Verder lezen…

Wil je nog wat meer tips en trucs over een gezonde lifestyle? Kijk dan even naar dit artikel met filmpje (!) wat we eerder hebben geplaatst.

Op naar een fit en gezond 2024!